19 Aralık 2008 Cuma

Püf Noktalar

Püf Noktalar

Tasarımın en önemli unsurlarından biri tablolardır. Tabloları amacınıza uygun şekilde sayfaya yerleştirdiğinizde sayfanız, görsel açıdan daha üstün bir tasarıma sahip olacaktır. Çünkü hizalama, uygun yere uygun resmi yerleştirme gibi şeyler kod yazarak çok uzun sürebilir. Ama tablolar ile bu problemi aşabilirsiniz.

Dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden biri de resim kullanımı. Sayfalarınızda mümkün olduğunca az resim kullanın. Şayet resim kullanırsanız, boyutları minimum, kaliteyi optimum düzeyde tutmaya özen gösterin. Çünkü Türkiye de internetin hızı malum. Teorik hızı 44.000 kb 'ı geçmeyen ziyaretçi, sayfanızın açılmasını dakikalarca bekleyemeyebiliyor. Sayfaların da daha çabuk açılması için akla gelen ilk şey de resimler oluyor. Eğer ki resimden başka Java Applet vs. varsa önceliği bunlara verin.

İnternet üzerinde en çok kullanılan browser'lar IE ve Netscape Navigator ve Firefox dur. Büyük çoğunlukla da IE kullanılır. Sitenizin yapım aşamasında farklı browserlarda sitenizin nasıl göründüğünü test etmeniz gerekebilmektedir. Çünkü bazı tag'ler farklı browserlarda aynı etkiyi yaratamayabilmektedir. Bunun da çabuk fark edilmesi, sizi emek, zaman ve kaynak kaybından kurtarabilir.

Sayfalarınızı, farklı ekran çözünürlüklerinde test edin. Optimum çözünürlükte karar kıldığınızda sayfaları bu ekran çözünürlüğünde tasarlayın. Bunu yapmanızdaki sebep şudur: Her kullanıcı sizinle aynı ekran çözünürlüğünü kullanmayabilir. Sizin 800*600 çözünürlükte yaptığınız site, browser'ınızda gayet güzel görünebilirken, 640*480 kullanan ziyaretçinin bilgisayarında dağınık ve biçimsiz görünebilir

Web Tasarımı yaptırmak istiyorsanız buraya tıklayınız


Sizinde bir web siteniz olmasını istiyorsanız buraya tıklayın. Web tasarım konusunda bilgi almak için buraya tıklayın

1 yorum:

Bilisimx dedi ki...

Merhaba öncelikle
Konuyu yazanın eline sağlık, ben websitemi http://www.inovanka.com 'dan yaptırdım. ucuza ve acayip kaliteli yaptılar çok memnun kaldım herkese öneririm.